Ik heb bij mijn onderzoek ook gezocht naar artikels van hoe het met tienermoeders zit in andere landen, is dit anders als in België? Waar liggen de verschillen? Hoe is de verzorging in andere landen? Ligt het procent van tienermoeders hier hoger? Ik heb hierbij een artikel gevonden over Congo die het hoogste aantal tienermoeders ter wereld telt. Ik vond dit een heel interessant artikel omdat we hier verder kijken dan België en kijken hoe het zit in de ontwikkelingslanden met vooral de nadruk hier op Congo.
Bron :
Congo telt hoogst aantal tienermoeders ter wereld, internet, de wereld morgen, 2010-10-20.
(http://www.dewereldmorgen.be/artikels/2010/10/20/congo-telt-hoogste-aantal-tienermoeders-ter-wereld)
Mijn mening over dit artikel :
"In het artikel staat dat van elke duizend meisjes tussen de vijftien en negentien in Congo, krijgnn er per jaar gemiddeld 201 een kind. " Ik vind dit zeker een hoog aantal.
In deze ontwikkelingslanden zijn de voorzorgsmaatregelen dan ook veel minder dan hier in België of in landen waar de welvaart veel hoger ligt. We zien wel in deze landen dat er al een kleine vooruitgang is in verband met anticonceptie en hulp die ze krijgen aangeboden maar dit is nog altijd miniem. Ik vind eigenlijk dat dit niet kan en het zou veel beter zijn mochten ze in de ontwikkelingslanden evenveel hulp krijgen als hier maar dit is vaak niet mogelijk omdat ze niet genoeg geld hebben om hier iets aan te doen.
Wanneer er in de ontwikkelingslanden kinderen op de wereld komen, is dit vaak nog een problemen omdat er ook een tekort is aan voeding en deze kindjes dus vaak sterven door een tekort aan voeding en verzorging dat hoogstnoodzakelijk is.
Het zijn vooral de Afrikaanse landen die te kampen hebben met hoge cijfers van tienermoeders. Een vergelijking met België is dat in België per jaar maar acht op de duizend meisjes tussen vijftien en negentien tienermoeder is. Hier zie je heel duidelijk het verschil. In België is er veel meer begeleiding en veel meer kansen tot het goed opvoeden van een baby terwijl in de ontwikkelingslanden de kansen tot overleven van de baby of van de moeder heel laag liggen doordat de gezondheidszorg heel laag ligt. Ik vind het heel schrijnend om te zien of te lezen dat er in deze ontwikkelingslanden zoveel kinderen sterven nog voor hun eerste verjaardag door te weinig voedsel of verzorging of dat de moeder sterft bij de geboorte van haar kind. Ik vind zeker dat hier iets aan gedaan moet worden dat ze meer begeleiding moeten krijgen en dat ze meer verzorging zouden moeten krijgen.
In andere landen zoals in ontwikkelingslanden is het vaak ook heel normaal om zo vroeg mogelijk kinderen te krijgen en is het niet abnormaal dat meisjes vaak al op hun veertiende een aantal kinderen hebben, vaak zijn ze dan ook nog getrouwd met een veel oudere man. Deze meisjes kiezen hier vaak zelf niet voor, en dit vind ik heel erg. Ze worden vaak gedwongen om te trouwen en vroeg aan kinderen te beginnen. Hierdoor loopt het vaak ook slecht af omdat er vaak geen kansen zijn tot een goede opvoeding van het kind.
Je ziet wel dat er in een aantal landen meer vooruitgang is doordat deze landen meer gaan investeren in een betere gezondheidszorg. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld India waar 49 procent van de vruchtbare, getrouwde vrouwen voorbehoedsmiddelen gebruikt. Hier zie je ook zeker al een stijging en zullen er ook minder tienemoeders voorkomen omdat ze meer middelen hebben om er iets aan te gaan veranderen.
Een uitdaging die we hier zeker hebben is om deze landen gelijk te stellen en ervoor te zorgen dat overal een beter gezondheidszorg is en dat iedereen evenveel kansen krijgt op een goede begeleiding en verzorging van hun kinderen, zeker ook in de arme landen die dit zeker nodig hebben. Door deze gezondheidszorg te gaan aanpassen gaan er ook hopelijk meer gezonde baby's ter wereld komen en kan er meer verzorging komen in de armere landen.
tot nu toe ben je heel goed bezig!
BeantwoordenVerwijderendoe zo verder!
vergeet ook de andere verplichte bronnen niet en je levende bron?
boeinde en persoonlijke blog! goed zo!